Mancare de mazare cu anghinare



 Mazare cu anghinar

O mancare cu mazare mai deosebita, usoara si sanatoasa, care contine si anghinare (denumirea ei latina este Cynara scolymus), o planta cunoscuta si apreciata pentru efectele ei vindecatoare in medicina naturista. Anghinarea se foloseste de asemenea cu succes si in gastronomie, mancarurile care o contin fiind foarte gustoase. Se recomanda pentru amatorii de legume si pentru zilele de post.

Ingrediente

750 gr de mazare

500 gr anghinare congelate

1 morcov ras 

2 rosii mari si coapte date pe razatoare 

50 gr de ulei (de preferinta de masline)

sare, zahar, piper, oregano dupa preferinta

½ de legatura de marar taiat marunt

2 cepe tăiate mărunt 

2 cani apa clocotita

3 linguri pasta de tomate 

Mod de preparare 

  Anghinarele congelate sunt gata de preparare, doar le spalam intr - o apa. Punem intr-o cratita uleiul la incins  punem ceapa si lasam 2 - 3 minute si adaugam mazarea boabe, anghinarele si morcovul ras  si le lasam sa se caleasca la foc potrivit pana se inmoaie, amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Adaugam rosiile si pasta de tomate, apoi cele 2 pahare de apa clocotita si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie mazarea si scade mancarea. Inainte sa fie gata adaugam sarea, zaharul, piperul, oregano si mararul, avand grija sa mai adaugam apa daca e nevoie. Nu uitam sa amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda la fund.

Pofta bună

Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

Comentarii

Postări populare