Mancare de varza cu orez
Este in aceeasi categorie cu prazul cu orez si cu spanacul cu orez, fiind o mancare practica, usoara, gustoasa si hranitoare fara sa fie nevoie sa se foloseasca carne. O recomand de asemenea pentru amatorii de legume si pentru zilele de post.
Ingrediente
1 varza de marime medieval
2 rosii mari si coapte date pe razatoare
1 cutie de suc de rosii (250 gr) sau 2 linguri pline de bulion care se subtiaza in apa
1 cescuta de cafea de orez (aprox 100 gr)
50 gr de ulei (de preferinta de masline)
sare, piper negru
Oregano si putin zahar dupa preferinta
1 praz doar partea alba
1 ceapa
1 cățel de usturoi
1 morcovi
½ de legatura mărar
4-5 pahare apa
Curatam varza (foile exterioare) si o taiem subtire. O saram putin si o frecam cu mana pana se inmoaie. O calim in ulei amestecand cu lingura sa nu se prinda. Adaugam rosiile, 4-5 pahare de apa, sarea (daca mai e nevoie), piperul negru, rosu, oregano, si zaharul dupa preferinta si lasam sa fiarba pentru 2 minute. Apou adaugam ceapa taiata marunt, prazul taiat marunt bt si morcovul ras. Cand e aproape gata adaugam orezul pe care l-am spalat inainte. Adaugam si mararul si lasam sa fiarba la foc potrivit, avand grija sa amestecam cu lingura des si sa mai adaugam apa cand e nevoie pentru ca are tendinta sa se prinda la fund foarte usor. Se poate folosi si varza acra pentru un rezultat mai picant.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu