Gogoși pufoase si delicioase


 

Reteta Andreea Elena
Gogogi pufoase si delicioase
Ingrediente
250 ml lapte cald
500 gr făina tip 000
2 buc ouă întregi
1 buc gălbenuș
50 g unt topit
40 g zahăr
1 fiolă esență vanilie/portocală
10 g drojdie uscată
după gust coaja de lămâie
1 praf sare
Mod de preparare
Se pune făina într-un bol și praful de sare și se amestecă.
În laptele cald (să nu fie fierbinte pentru a nu inactiva drojdia) se adaugă drojdia, untul, zahărul, esența, coaja de lămâie. Se amestecă totul până se dizolvă drojdia.
Se adaugă peste făină și se frământă totul.
Se lasă la dospit până își dublează volumul. (aprox. 40 min)




Se modelează gogoșile în forma dorită și se mai lasă la dospit 30 de minute după care se prăjesc. (eu am intins foaie si apoi am decupat cu un pahar). 




Pofta buna
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.




Comentarii

Postări populare