Briose cu vanilie si picaturi de ciocolata
Aceste briose sunt perfecte pentru pachetelul de zi cu zi.
Se pot lua la pachețel sau le poți servi duminică alaturi de cei dragi. Le poti face si la sarbatorile de peste an
Ingrediente
200 gr făină,
200 gr zahăr,
200 gr unt,
4 ouă,
1 plic praf de copt,
1 plic zahăr vanilat,
1 praf de sare,
esenta de vanilie
Se pot lua la pachețel sau le poți servi duminică alaturi de cei dragi. Le poti face si la sarbatorile de peste an
Ingrediente
200 gr făină,
200 gr zahăr,
200 gr unt,
4 ouă,
1 plic praf de copt,
1 plic zahăr vanilat,
1 praf de sare,
esenta de vanilie
100 gr Picaturi de ciocolata
300 gr smântână pentru frisca
80 gr zahar pudra
Mod de preparare
Topim untul și îl lăsăm să se răcească.
Într-un vas punem ouăle fără să separăm galbenușul de albuș, zahărul vanilat, zahărul și sarea.
Mixăm până când ouăle își triplează volumul. Adăugăm untul puțin câte puțin și mixăm la viteza medie.
Într-un bol amestecăm făina, praful de copt si le cernem o singură dată.
Adăugam câte 1 lingură de făina în compoziția de ouă și mixăm până se omogenizează. Procedăm în acest fel până terminăm de încorporat toată făina în compoziția de ouă.
Mod de preparare
Topim untul și îl lăsăm să se răcească.
Într-un vas punem ouăle fără să separăm galbenușul de albuș, zahărul vanilat, zahărul și sarea.
Mixăm până când ouăle își triplează volumul. Adăugăm untul puțin câte puțin și mixăm la viteza medie.
Într-un bol amestecăm făina, praful de copt si le cernem o singură dată.
Adăugam câte 1 lingură de făina în compoziția de ouă și mixăm până se omogenizează. Procedăm în acest fel până terminăm de încorporat toată făina în compoziția de ouă.
Apoi adaugam picăturile de ciocolata si amestecam usor.
Trebuie să obținem un aluat cu o consistența mai densă.
Punem in tava pentru briose hartiutele. Adaugam cate 2 linguri de compozitie in fiecare hartiuta.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 175 grade C si o lasam pentru aproxmativ 20 de minute. Le verificam cu o scobitoare. Daca scobitoarea este curata, atunci briosele sunt gata.
Trebuie să obținem un aluat cu o consistența mai densă.
Punem in tava pentru briose hartiutele. Adaugam cate 2 linguri de compozitie in fiecare hartiuta.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 175 grade C si o lasam pentru aproxmativ 20 de minute. Le verificam cu o scobitoare. Daca scobitoarea este curata, atunci briosele sunt gata.
Batem smântână cu zaharul pudra si apoi punem in pos si decoram
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu