Cornulete cu rahat
Bună dimineața
Cornulete de post cu rahat, reteta de la mama mea caruia ii mulțumesc pentru ceeea ce sunt azi.
Ingrediente
Aluat
2 căni de apă călduță,
1cană de ulei,
1 cub de drojdie cât nuca,
1 linguriță de sare,
2-3 linguri de zahăr și zahăr vanilat,
făină cât cuprinde,
Coleasa
1 cana ulei
5-6 linguri faina
300-400 gr Rahat
Zahar pudra
Mod de preparare
se frământă bine toate ingredientele pentru aluat, se întinde o foaie pe masă, cât cuprinde foaia de subțire, apoi în vasul în care am frământat aluatul se adaugă o cana cu ulei, după care 5-6 linguri de faina, se face din ea o coleașă, se întinde pe toată foaia de aluat, după care foaia se rulează, se pune în vasul în care a fost frământat și se la dospit, pentru 30-40 de minute.
Apoi intindem foaie si dexupam cu ajutorul unei farfurii, apoi fiecare rotund il taiem in 6-8 parti egale - triunghiuri
Taiem raharul bucatele mici si punem pe fiecare triunghi rezultat cate o bucățică de rahat si rulam.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și pentru 20 - 25 de minute sau pana sunt aurii.
Apoi le pudram
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu