Cornulete cu rahat
Bună dimineața 
Cornulete de post cu rahat, reteta de la mama mea caruia ii mulțumesc pentru ceeea ce sunt azi. 
Ingrediente 
Aluat
2 căni de apă călduță, 
1cană de ulei, 
1 cub de drojdie cât nuca, 
1 linguriță de sare, 
2-3 linguri de zahăr și zahăr vanilat, 
făină cât cuprinde,
Coleasa 
1 cana ulei 
5-6 linguri faina 
300-400 gr Rahat 
Zahar pudra 
Mod de preparare 
se frământă bine toate ingredientele pentru aluat, se întinde o foaie pe masă, cât cuprinde foaia de subțire, apoi  în vasul în care am frământat aluatul se adaugă o cana cu ulei, după care 5-6 linguri de faina, se face din ea o coleașă, se întinde pe toată foaia de aluat, după care foaia se rulează, se pune în vasul în care a fost frământat și se la dospit, pentru 30-40 de minute.
Apoi intindem foaie si dexupam cu ajutorul unei farfurii, apoi fiecare rotund il taiem in 6-8 parti egale - triunghiuri 
Taiem raharul bucatele mici si punem pe fiecare triunghi rezultat cate o bucățică de rahat si rulam.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și pentru 20 - 25 de minute sau pana sunt aurii.
Apoi le pudram
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.



Comentarii
Trimiteți un comentariu