Varza la cuptor
Este post , este mult mai sănătoasă decât cea călită in tigaie și este mai delicioasa
Hai sa vedem cum se face
Ingrediente
2 verze potrivite
1 pahar cu vin alb
1 cana bulion
ulei
1 lingurita boia de ardei dulce
cimbru uscat
marar proaspat ( opțional )
2-3 fire de ceapa verde sau 1 ceapa uscata
sare
piper macinat
1 ardei iute (opțional )
1/2 cana apa
Mod de preparare
Taiem verzele fideluta, saram si apoi framantam bine cu ajutorul mainilor pana cand varza se inmoaie. Asezam varza astfel taiata intr-o cratita mai inalta sau vas de yena si adaugam cimbrul, mararul taiat marunt (opțional ), boia, ceapa taiata marunt si condimentam cu piper macinat.
Hai sa vedem cum se face
Ingrediente
2 verze potrivite
1 pahar cu vin alb
1 cana bulion
ulei
1 lingurita boia de ardei dulce
cimbru uscat
marar proaspat ( opțional )
2-3 fire de ceapa verde sau 1 ceapa uscata
sare
piper macinat
1 ardei iute (opțional )
1/2 cana apa
Mod de preparare
Taiem verzele fideluta, saram si apoi framantam bine cu ajutorul mainilor pana cand varza se inmoaie. Asezam varza astfel taiata intr-o cratita mai inalta sau vas de yena si adaugam cimbrul, mararul taiat marunt (opțional ), boia, ceapa taiata marunt si condimentam cu piper macinat.
Stropim cu putin ulei ,adaugam bulionul ( pe care l-am diluat cu apa-cam jumatate de cana) si ardeiul iute pe care il crestam pe verticala in doua. Amestecam bine cu miscari stanga /dreapta ale cratitei.
Dam la cuptor avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam cu aceleasi miscari stanga/dreapta(daca in acest timp scade lichidul din cratita mai putem adauga apa).
Dupa circa 30 minute. adaugam vinul si lasam in continuare la cuptor pana cand varza este bine facuta iar deasupra a prin o crusta frumoasa.
Facem o mamaliguta si alaturi de un ardei iute va invit la masa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu