Khachapuri
Începe-ți ziua în stil georgian cu cea mai simplă şi rapidă rețetă de plăcinte khachapuri.
Verișoara mea este căsătorită cu un georgian, care este bucătar de meserie asa ca ne a făcut aceasta minunata reteta, și cum eu sunt tentata de nou mereu am făcut și eu
Ingrediente
1 ou
1 pahar lapte
1 pahar faina
300 gr Cașcaval sau gouda
30 gr unt
Sare și piper
Mod de preparare
Pregătim întâi ingrediente
Verișoara mea este căsătorită cu un georgian, care este bucătar de meserie asa ca ne a făcut aceasta minunata reteta, și cum eu sunt tentata de nou mereu am făcut și eu
Ingrediente
1 ou
1 pahar lapte
1 pahar faina
300 gr Cașcaval sau gouda
30 gr unt
Sare și piper
Mod de preparare
Pregătim întâi ingrediente
Apoi adăugați făina cernută şi amestecați bine compoziția.
Radeți cașcavalul şi adăugați-l în aluat. Amestecați bine.
Turnați aluatul în tigaia unsă cu unt. Prăjiți plăcinta cu capac, la foc mic, până se rumenește frumos. Se întoarce pe partea opusă şi se prăjește până e gata, deja fără capac.
Răsturnați plăcinta pe un platou, tăiați-o felii şi serviți-o cu plăcere!
Pofta bună
Turnați aluatul în tigaia unsă cu unt. Prăjiți plăcinta cu capac, la foc mic, până se rumenește frumos. Se întoarce pe partea opusă şi se prăjește până e gata, deja fără capac.
Răsturnați plăcinta pe un platou, tăiați-o felii şi serviți-o cu plăcere!
Pofta bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu