Tort cu piure de portocale
O prajitura perfecta pentru masa de Craciun
Prajitura cu piure de portocale este atat de aromata incat intreaga casa miroase minunat!
Prajitura cu piure de portocale este foarte usor de preparat si va deveni rapid una din preferatele familiei! Copii o iubesc pentru ca e moale si aromata, are un gust intens de portocale si este mega-pufoasa. Mamicile o iubesc pentru ca este atat de versatila!
Prajitura cu piure de portocale este foarte usor de personalizat! Poti adauga in compozitie fructe confiate sau banuti de ciocolata, nuci, stafide.
Pentru decor, putem folosi pur si zimplu zahar pudra sau o glazura de ciocolata! Topim 200g ciocolata amaruie cu 2 linguri de ulei, pana obtinem o glazura lucioasa, pe care o turnam peste Prajitura cu piure de portocale.
Ingrediente
350 gr portocale organice/bio (1-2 portocale mari)
250 gr zahar tos
100 ml ulei
500 gr faina Farina
100 ml lapte
3 oua mari
2 lingurite esenta de vanilie
Mod de preparare
Ingredientele pregătite
Mai intai incingem cuptorul la 180°C, fara ventilatie, 160°C cu ventilatie. Asezam gratarul pe raftul din mijloc al cuptorului. Tapetam cu unt si faina o tava rotunda de 20-23 cm diametru.
Taiem portocalele bucati si le dam prin blender pana obtinem un piure. Din piureul rezultat cantarim exact 350g.
Asezam piureul de portocale intr-un bol si adaugam deasupra uleiul, laptele, ouale, esenta de vanilie
.Amestecam foarte bine.
La final punem faina. Amestecam pana la omogenizare.
La final punem faina. Amestecam pana la omogenizare.
Turnam compozitia in tava si coacem in cuptorul incins timp de 45-50 minute sau pana trece testul scobitorii – o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, fara urme de aluat.
Lasam Prajitura cu piure de portocale sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o putem pudra cu zahar.
Tips
Pentru ca folosim portocalele cu tot cu coaja (asta da prajiturii aroma intensa) este foarte important sa alegem portocale organice/BIO.
Este o prajitura atat de umeda incat nu are nevoie de sirop si se mentine proaspata, moale si pufoasa cateva zile bune! Trebuie doar sa o invelim in folie alimentara de tip film.
Poate fi folosita ca blat pentru tort, fara a fi nevoie de insiropare! Merge perfect cu o crema de ciocolata amaruie, combinatia de ciocolata-portocale fiind una clasica, iubita de toata lumea!
Puteti sa o coacem in forma rotunda de 20-25 cm dar si in tava dreptunghiulara de 25×35 cm si apoi o taiem cubulete.
Eu am făcut rotund și i am făcut o crema bavareza de portocale
Am făcut și niște trandafiri din pasta de zahar și uite gata tortul de ziua mea
Comentarii
Trimiteți un comentariu