Corabioare cu nuca
Corabioare dulci, fragede si aromate.
Pentru ca sunt preferatele mele, dar am observat ca pe blog nu am reteta, pentru ca tot sunt sărbătorile de iarna iar aceste sunt specifice lor m am gândit sa va las și aceasta reteta
Ingrediente:
2 cesti ulei
un varf de sare
3 pachete de margarina
4 linguri zahar
250 gr nuci macinate
zeama de la ½ lamaie
1 kg de faina
300 gr zahar pudra
1 lingurita bicarbonat
Mod de
Batem zaharul cu uleiul și margarina pana se face o crema spumoasa, apoi adaugam bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie. Adaugam nucile macinate, sare si faina si framantam treptat, pana obtinem un aluat potrivit de moale, nelipicios. Se rup cu mana bucati de aluat si se modeleaza corabioare (cornulete, rotunde ). Se pun in tava pe o hartie de copt si se coc pana capata o culoare usor aramie, vreme de 15 minute. Se scot pe un platou si cand s-au racorit se pudreaza din abundenta cu zahar.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Pentru ca sunt preferatele mele, dar am observat ca pe blog nu am reteta, pentru ca tot sunt sărbătorile de iarna iar aceste sunt specifice lor m am gândit sa va las și aceasta reteta
Ingrediente:
2 cesti ulei
un varf de sare
3 pachete de margarina
4 linguri zahar
250 gr nuci macinate
zeama de la ½ lamaie
1 kg de faina
300 gr zahar pudra
1 lingurita bicarbonat
Mod de
Batem zaharul cu uleiul și margarina pana se face o crema spumoasa, apoi adaugam bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie. Adaugam nucile macinate, sare si faina si framantam treptat, pana obtinem un aluat potrivit de moale, nelipicios. Se rup cu mana bucati de aluat si se modeleaza corabioare (cornulete, rotunde ). Se pun in tava pe o hartie de copt si se coc pana capata o culoare usor aramie, vreme de 15 minute. Se scot pe un platou si cand s-au racorit se pudreaza din abundenta cu zahar.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu