Chifteluțe de pui cu sos
Chifteluțele sunt preferatele noastre , de data aceasta am zis sa le fac un pic altfel
Ingrediente
500 gr piept de pui
4 felii de pâine
200 ml lapte
5 căţei de usturoi,1 ceapă
1 legătură pătrunjel
2 ouă
sare, piper
ulei pentru prăjit
făină
Pentru sos
2 rosii
1 lingură ulei,1 linguriţă muştar
1 linguriţă oţet, 2 linguriţe zahăr
1 linguriţă boia iute, 1 vârf de cuţit busuioc uscat
piper, sare
1 ceapă tocată
1 ardei verde
Apa
Ingrediente
500 gr piept de pui
4 felii de pâine
200 ml lapte
5 căţei de usturoi,1 ceapă
1 legătură pătrunjel
2 ouă
sare, piper
ulei pentru prăjit
făină
Pentru sos
2 rosii
1 lingură ulei,1 linguriţă muştar
1 linguriţă oţet, 2 linguriţe zahăr
1 linguriţă boia iute, 1 vârf de cuţit busuioc uscat
piper, sare
1 ceapă tocată
1 ardei verde
Apa
2 căței usturoi
Mod de prepare
Speli pieptul de pui şi îl toci. Înmoi pâinea în lapte, după care o storci bine şi o pui peste carne. Adaugi usturoiul pisat, ceapa dată prin răzătoarea mare, pătrunjelul tăiat mărunt, ouăle, sare şi piper, după gust. Amesteci bine, formezi chifteluţe, le dai prin făină şi le prăjeşti.
Mod de prepare
Speli pieptul de pui şi îl toci. Înmoi pâinea în lapte, după care o storci bine şi o pui peste carne. Adaugi usturoiul pisat, ceapa dată prin răzătoarea mare, pătrunjelul tăiat mărunt, ouăle, sare şi piper, după gust. Amesteci bine, formezi chifteluţe, le dai prin făină şi le prăjeşti.
Într-o cratiţă încingi uleiul, căleşti ceapa, apoi pui roşiile tocate fin, și ardeiul gras tăiată mărunt şi o cană cu apă.
Adaugi muştarul, oţetul, zahărul, boiaua iute, usturoiul tocat şi busuiocul.
Aşezi chiftelele, dai în câteva clocote, condimentezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă până scade. Le serveşti calde, cu paste , salata sau piure.
Pofta buna
mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu