Panna cotta cu blat de biscuiti



Panna Cotta
O rețetă italiana cu lapte , foarte gustoasa si este buna pentru zilele toride de vară si nu numai , eu o fac mereu
De data aceasta am ales sa o fac cu blat de biscuiti
Ingrediente:
8 foi de gelatina
1 baton de vanilie
80 gr zahar
600 ml frișca
4 linguri suc de lămâie
Pentru blat
2 pachete biscuiți oreo
100 gr unt topit
2 linguri dulceață de vișine
1 linguriță coniac
50  gr nuca măcinată
Mod de preparare:
Pregătim întâi blatul de biscuiti
Punem toate ingredientele în bolul de la blender si amestecam bine.
Punem în forme mici și lăsăm pana pregătim Panna cotta
Gelatina se înmoaie în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul, miezul lui, zahărul şi frişca se pun la fiert şi se lasă să clocotească uşor, timp de cca 10 min. Apoi se iau de pe foc şi se îndepărtează păstaia de vanilie.
Se dizolvă gelatina în compoziţia caldă de frişcă. Se lasă să se răcească. Panna Cotta se toarnă în 4 forme mici (a 150 ml) in care am pus blatul de biscuiti (sau în formă  mai mare) se lasă la frigider cca 2 ore, ca să se întărească. 
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare