Falduri sau diples




falduri sau diples
Una dintre cele mai delicioase, tradiționale, dulciuri personalizate, care se bucură în multe locuri ale Greciei,(dar se fac și în România,) pentru toată perioada sărbătorilor de iarna
Ingrediente
200 gr lapte
200 gr suc de portocale
200 gr ulei de măsline
200 gr zahăr pudră
2 ouă
1300 gr făină
Coaja de portocala
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
ulei pentru prajit
sirop
500 gr zahăr
500 gr apă
Pentru servire
nuci
miere
Mod de preparare
Sirop
Mai întâi pregătim siropul să se răcească. Într-o cratiță, fierbeți zahărul în apă timp de 2 minute (de când începe fierberea).
Aluat
Bateți în mixer( cu instrumentul de prăjitură) lapte, suc de portocale, ulei de măsline și zahăr pudra. Adăugați ouăle, făina și coaja de portocala împreună cu bicarbonatul de sodiu. Se frământă până devin un aluat elastic. (Putem frământa si cu mâna).
Lăsați aluatul să se odihnească aproximativ 20 de minute și rulați cu un știft într-o folie groasă de 3 mm. Tăiați benzi sau pătrate cu un cuțit și prăjiți în ulei încins la foc mediu. Cu ajutorul unei linguri cu gauri  pliem marginile spre interior în timpul prăjirii. Scoateți diples sau falduri  pe hârtia absorbantă. Când sunt scurse, scufundați-le în sirop rece și serviți pe un platou. Garnisiți cu miere și nuci.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare