Pita gyros cu pui


Gyros grecesc cu pui  – un preparat care câștigă tot mai mult teren la noi în țară. Este sățios, rapid și gustos. Una dintre cele mai indicate variante dintre meniurile de tip fast food. Acum nu mai trebuie să îl cumperi! Învață să îți faci propriul gyros cu pui și tzatziki, la tine în bucătărie.
Ingrediente
900 gr piept de pui;
65 ml ulei de măsline;
60 ml zeamă de lămâie;
3 linguri iaurt grecesc;
1 lingură oțet din vin roșu;
2 cepe roșii tăiate mărunt;
2 căței de usturoi;
oregano, cimbru și coriandru;
sare și piper.
Pentru servit
6-8 lipii;
Maioneza
Mustar
Horta fiarta
Iaurt
Mod de preparare
Într-un bol mediu se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, iaurtul, oțetul de vin, ceapa roșie, condimentele. Se pun cantitățile dorite, după gust.

Într-o pungă care se poate închide etanș se toarnă amestecul rezultat și se bagă puiul la marinat. Se lasă la marinat pentru 2-3 ore.
Puiul pentru gyros grecesc cu pui, îl poți prepara cum dorești: fie în tigaie, pe grătar sau în cuptor.

Când este gata, taie-l fâșii, transferă-l pe o farfurie, unge-l cu puțin cu ulei de măsline și lasă-l acoperit 10 minute.
Acum se fac porțiile de gyros grecesc cu pui, pe rând. În mijlocul lipiei se pune un strat de pui, Horta fiarta, muștar, maioneza și iaurt.

Împachetează bine să nu se împrăștie conținutul. Gyrosul grecesc se servește cald, imediat.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare