Kanelada sau sirop de scorțișoară
Cel mai bun suc făcut în casă , cu scorțișoară pe care le am gustta in Kos. Daca o incercati și voi osa va placa sigur.
Φανταστικό ρόφημα από κανέλα που δοκίμασα στην Κω. Σπιτική και παραδοσιακή κανελάδα, δοκιμάστε τη και θα τη λατρέψετε.
Υλικά / ingrediente
1 κιλό ζάχαρη / 1 kg zahar
1 ½ λίτρο νερό/ 1 1/2 l apa
5-7 ξύλα κανέλας/ 5-7 bete de scorțișoară
15 περίπου κεφαλάκια γαρύφαλλο/ 15 cuișoare
Εκτέλεση/Mod de preparare
Pregătim ingredientele
Ετοιμάζουμε τα υλικά
Για τη σπιτική και παραδοσιακή κανελάδα από την Κω, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου για μια ώρα.
Pentru acest suc , punem toate ingredientele intr o crăticioară și punem sa fiarba la foc mic pentru o ora
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο), για να πάρει πιο έντονο χρώμα.
Luam crăticioară de pe foc (dacă doriți culoare mai intensă punem 1 linguriță de culoare roșie )
Αφού κρυώσει, την αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι εντός ή εκτός ψυγείου. Τη σερβίρουμε αραιώνοντας τη με λίγο νερό (1 μέρος σιρόπι, 4 μέρη νερό). Αν θέλουμε προσθέτουμε και πάγο για μια δροσερή απόλαυση.
După ce se răcește punem in sticla de sticla ( la rece sau in camera ), daca vrem punem gheata atunci cînd servim pentru o savoare racoarasa.
Καλή όρεξη
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu