Supa veloute de dovleac
Consumul de dovleac aduce o mulțime de beneficii organismului. Cu o aromă deosebită, dovleacul poate fi adăugat într-o mulțime de rețete, iar cea mai cunoscută rețetă este, cu siguranță, supa cremă de dovleac. Un preparat sățios, aromat și foarte gustos care se pregătește din doar câteva ingrediente și în doar 30 de minute. Supa cremă de dovleac poate fi consumată la prânz, dar și la cină ca fel principal de mâncare. Alături de crutoane proaspete și Krispy de proschiutto, iată cum faci cea mai bună supă cremă de dovleac!
Supa cremă de dovleac este un preparat gustos, ideal de pregătit la început de toamnă, atunci când începe sezonul dovleacului.
Ingrediente:
1bucata de 1/2 kg de dovleac galben
1 cartof de marime mijlocie
1 ceapa mijlocie
2 morcovi
Câteva frunze de țelină
3 căței de usturoi
1 cub Maggie
sare
piper dupa gust
putin ulei
Crema de brânză
Proschiutto
Smantana
Mod de preparare:
Se curata dovleacul de coaja, se taie in cuburi. Taiem in cuburi
Se curata morcovul si cartoful si se taie in bucati. Ceapa și usturoi se taie mărunt
Se pun ingredientele in oala de supa, se adauga apa cat sa le acopere bine
, apoi sare si piper dupa gust.
Se fierbe la foc domol pana se imoaie ingredientele.
Se ia de pe foc. Se scot legumele cu ajutorul unei linguri cu gauri si se pun in food processor sau in blender, eventual cu putina zeama de la supa. Se proceseaza pana devine un piure cremos
Se amesteca crema de brânză cu smântână
Apoi punem cu polonicul Supa și amestecam bine, apoi turnam peste supa din oala.
Se serveste calda, cu Krispy de proschiutto si crutoane.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu