Ștrudel din foietaj cu gem de gutui
Un desert rapid, aromat si perfect, un "pachetel vesel", bun de luat la birou sau la școală!
Ingrediente
2 foi aluat foetaj
8 gutui
3 linguri zeama de lamaie
3 linguri zahar
100 ml apa
1 plic zahar vanilat
1 ou pentru uns
zahar brun
Mod de preparare
Se spala bine gutuile de puf, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o ola cu fundul dublu se pune gutuile razalite impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si apa la foc potrivit si se lasa sa fiarba, punand capacul peste oala. Din cand in cand se mai amesteca, eventual se mai completeaza cu apa daca e nevoie. Se fierbe pana ce gutuile s-au inmuiat bine. Se da deoparte, se adauga zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se lasa sa se raceasca.
Aluatul de foietaj se intinde bine pe masa de lucru.
Pe fiecare aluat punem gemul de gutui răcit, apoi rulam.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batul bine iar deasupra se presara putin zahar brun.
Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade si se lasa aproximativ 20-25 minute (pana se rumenesc frumos deasupra). Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se servesc.
Pofta buna!
Mulțumesc pe tru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu