Plăcintă de post cu verdețuri

Placintă de post cu verdețuri, reteta de la Părintele Iosif căruia ii mulțumesc.
Este de post și este foarte gustoasa,
Ingrediente
pentru  aluat
1/2 kg faină
1 lingură de oţet
1 ceaşcă apă rece
2 linguri ulei
1 lingură de sare
1 kg de verdeţuri spanac
andive
1 ceașcă  ştir
1 ceaşcă de marar si patrunjel tocate marunt
10 fire de ceapă verde
2 fire de praz medii
1 ceaşcă de arpacaş
sare
piper
ulei
Mod de preparare
Intr-un lighean se pun făina, uleiul, sarea şi otetul. Se amestecă bine, se adaugă apa, se frămantă până ce se obţine un aluat moale care se lasă să se odihnească cel puţin 1 oră. Se imparte aluatul în părți  de mărimi egale şi se intind foi de dimensiunea dorită pe o suprafaţă presărată cu faină.
Verdeţurile se spală, se taie marunt, se amestecă cu prazul şi ceapa şi se freacă cu sare. Se adaugă patrunjelul, mărarul, piperul, sarea, uleiul si arpacaşul, amestacându-se bine. Într-o tava unsă cu ulei întindem patru foi şi punem jumătate din verdeţuri. Peste compoziţie aşezăm alte doua foi, turnăm restul de umplutură şi deasupra întindem alte 4 foi. Ultima foaie se unge foarte bine cu ulei şi se taie plăcinta în porţii pătrate sau în romburi. (eu nu am tăiat, ca am uitat) 



Se coace la foc mediu 60-70 de minute până ce se rumeneşte.




Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

 

Comentarii

Postări populare