Iahnie de cartofi



 

Iahnie de cartofi
"Iahnie" este denumirea generica pentru felurile de mancare scazuta avand ca baza ceapa si sucul de rosii. Iahnia de cartofi insotita de salata de varza murata si alaturi de o mamaliguta calda, este mancarea mea preferata. O reteta care nu necesita talent culinar.
Ingrediente:
1 kg cartofi
2 cepe
2 linguri de ulei
1 lingurita de bulion
2 foi de dafin
200 ml suc de roșii (de la mama)
1 legatura patrunjel verde
sare
piper
Apă
Mod de preparare
Taiem ceapa felii si o punem la calit in ulei incins. Dupa ce s-a calit adaugam cartofii taiati cuburi. Punem o lingurita de bullion intr-o cana cu apa fierbinte, amestecam bine si o turnam peste cartofi si ceapa. Lasam cartofii la fiert vreme de 8 minute, la foc mic. Dupa ce s-au inmuiat, adaugam sucul de roșii  si foile de dafin. Amestecam si acoperim vasul in care fierb cartofii. Cand cartofii sunt patrunsi, adaugam sare si piper dupa gust si patrunjel verde tocat marunt.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept






Comentarii

Postări populare