Placintele cu piure de cartofi și tofu


 

Plăcinte cu cartofi cele mai gustoase plăcinte mâncate vreodată, din aluat fără drojdie!
Aceste plăcinte cu cartofi  se prepară atât de rapid, încât nu ai timp să stai și să aștepți când o să crească aluatul. Pentru  ca sunt de post, o sa va prindă bine reteta
Un preparat deosebit care ii va incanta pe toti ai casei!
Hadeti sa vedem cum se face
Ingrediente pentru aluat:
800-1000 de grame de faina,
300 ml apa calda,
2 lingurite de sare,
1 lingura otet de mere,
3-4 linguri de ulei de masline
Umplutura:
700 gr cartofi
100 de grame branza tofu, 2 lingurite ulei vegetal
1 lingura amidon
Sare
Piper
Oregano
Apă pentru fiert cartofi
Mod de preparare:
Aluatul
Într-un recipient se toarnă apă caldă fiartă și se adaugă sare, oțet de mere si se amestecă. Începeți să turnați făina și frământați aluatul. În procesul de frământare, adăugați treptat ulei de măsline cu o lingură. Framantati-l pana ramane pe mana. Lasati sub un prosop sa se odihneasca timp de 30 de minute.
Intre timp pregatiti umplutura.
Curatati cartofii si puneti la fiert. Pregatiti-i ca pentru piure, adaugam brânză tofu rasa și amidon si amestecam.
Taiati o bucata de aluat si intindeti-l ca sa devina foarte subțire. Ungem aluatul cu puțin ulei, apoi punem umplutură de cartofi și întindem pe suprafața aluatului. Aluatul se ruleaza, apoi se taie în doua. 


Se unge cu ulei de masline si se coace la cuptor 20-30 minute la temperatura de 190 de grade.



Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept



Comentarii

Postări populare