Halva de casa cu nuca


 

O reteta un pic modificata pentru minunatul dulce  numit "Halva de casa"
Ingredientele sunt în general aceleași dar de data aceasta am schimbat modul de preparare, haideți sa vedem aceasta reteta de post, ca tot se apropie Sfântul Post pentru sărbătorile Pascale 
Ingrediente
1 pahar de ulei de floarea
2 pahare de griș grosier
3 pahare  dezahăr
4 pahare de apă
1 bat scorțișoară
Coaja de lamaie
1 cană de nuci tocate (opțional)

 vanilie

4 -5 cuisoare
Mod de preparare
Intr-o craticioara mica pune  grisul cu uleiul la foc mediu pentru și prăjim amestecând mereu. Alături puneți apa cu zahărul într-o cratiță și fierbeți 4-5 minute. 




Cu o lingura cu gauri scoatem coaja de lamai, cuișoarele și scorțișoară 
 Se toarnă grișul în oală cu sirop (aveți grija sa nu va ardeți ca să stropi) , amestecând continuu până începe să fiarbă. 

Odată ce amestecul este auriu, adăugați nucile, amesteacați și scoateți de pe foc. 



Acoperiți oala cu un prosop timp de 5 minute, până se îngroașă halva. 

Punem capacul peste prosop și lăsăm 5 minute. 

Puneți halva într-o formă. 

Lasam sa se raceasca complet. 
Apoi întoarcem forma pe o farfurie și putem servi. 



Pofta bună 

Post ușor, trebuie neapărat sa o incercati 

Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 


Comentarii

Postări populare