Ștrudel și cornuri
Ștrudel cu gem
Puţine lucruri sunt la fel de delicioase precum un ştrudel cu mere proaspăt făcut în casă. Şi unde mai pui că îţi aromezi întreaga bucătărie când îl pregăteşti! Iată cum se prepară:
Ingrediente
Pentru aluat:
500 gr faină
25 gr drojdie proaspătă
250 gr unt
150 ml lapte
1 ou
2 gălbenuşuri pentru uns
2 linguri zahăr
1/4 linguriţă sare
coaja răzuită de la o lămâie
Pentru umplutură:
Gem de cirese amestecat cu mere
Migdale
Pesmet
Mod de preparare
Într-un bol mai mare, turnăm laptele cald şi adăugăm 2 linguri de zahăr, sarea şi apoi dizolvăm drojdia. Acoperim cu un prosop de bucătărie şi lăsăm puţin la dospit.
Separat, adăugăm făina şi untul. Amestecăm bine şi adăugăm oul, coaja rasă de lămâie şi laptele în care am dizolvat drojdia. Frământăm până când obţine un aluat uşor şi omogen. Acoperim cu un prosop de bucătărie şi lăsăm la dospit pentru aproximativ o jumătate de oră.
După ce aluatul a dospit, îl răsturnăm pe o planşă de lucru presărată cu făină şi îl împărţim în 2, eu am făcut și cornuri cu cacao
Întindem 1 parte de aluat, presaram pesmet, apoi gem si migdale și rulam.
Eu am făcut din cealaltă parte de aluat cornuri cu cacao cum vedeți în imagine
Asa
Ungem cornurule și ștrudel cu gălbenuş de ou şi le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la copt în cuptorul preîncălzit şi le ţinem până se rumenesc şi capătă o culoare frumoasă. Se pot servi ca atare sau presărate cu zahăr vanilat.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu