Purceluș în vas roman
Purceluș in vas de lut
Sărbători fără purceluș nu se poate dar ce ziceți sa îl pregătim in vas roman asa ca haideți sa vedem cum se pregătește
Nu am apucat sa fac poza in farfurie, deoarece atunci cind sunt "furnicile muncitoare" acasă sunt în stare sa mănânce din oala, dar nu e problema, ma bucur ca s a mâncat
Ingrediente
1 bucata pulpa de porc intreaga(5 - 7 felii potrivite)
6-7 cartofi
1 ardei verde
50 ml vin alb
apa
ulei de masline
Oregano/piper/boia dulce/sare
Mod de preparare
Bucata de carne se taie bucăți , se stropeste cu ulei de masline pe ambele parti, se pun condimentele, se pune intr-o punga si se da la frigider pana a doua zi.
Intr-un vas de lut punem carnea, sosul format de la marinarea cărnii,
Cartofii se taie in bucati mai groase, se pun intr-un castron se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline si se pun in vasul de lut langa carne, iar deasupra punem ardeiul tăiat mărunt
Adaugam apa și vinul, organul și sare
Este gata sa o băgăm în cuptor
Punem capacul
Punem vasul în cuptor și coacem la 180 de grade pentru 120 de minute.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu