Salata de sfecla cu portocale
Salata de sfecla rosie si portocala
Indiferent de cum alegem sa mancam sfecla, murata, coapta, fiarta sau chiar cruda, vitaminele de baza, A si C se pastreaza! Sfecla ajuta la detoxifierea organismului si protejeaza ficatul, iar alaturi de portocala care are proprietati anticancerigene si uleiul de masline, obtinem o sursa naturala de sanatate.
Ingrediente
4-5 sfecle mici
4 portocale
1 lingura ulei de masline
1 crenguta de menta
1 lingura de miere
1 lingurita otet balsamic
2 lingurite semințe de floarea soarelui
un varf de cutit de sare
Mod de preparare
Spalati foarte bine sfecla,apoi o puneti la fiert cu apa cat s-o acopere, pana se inmoaie bine. Puteti alege si varianta coacerii la cuptor (eu una o prefer). Dupa ce s-a fiert/copt o curatati de coaja,apoi o taiati rondele.
Portocalele se curata de coaja si se taie rondele.Jumatate dintr-o portocala o stoarceti, pentru a folosi sucul la dressing.
Taiati frunzele de menta foarte fin.
Prajiti semințele de floarea soarelui intr-o tigaie care nu lipește. Cat timp se prajesc amestecati mereu pentru a nu se arde.
Dressing:
Amestecati intr-un bol menta, mierea, otetul balsamic,sarea si uleiul de măsline,
Asezati rondelele de portocalele si sfecla pe o farfurie, iar inainte de servire turnati sos peste ele si presarati semințele de floarea soarelui
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu