Covrigei crocanti
Reteta este manastireasca. Gustul covrigeilor preparati dupa aceasta reteta este total diferit fata de ce se gaseste in comert.
Noua ne plac foarte mult acești covrigei, ii servim cu ceai și de aceaa am luat reteta de la Părintele Iosif
Covrigei
Ingrediente:
3 cesti faina de grau
1 ceasca ulei
2 lingurite cimbrisor dulce
1 ceasca vin alb
2 lingurite de sare
Mod de preparare
Se amesteca cu mixer-ul uleiul, vinul, sarea si faina, dupa care se adauga cimbrisorul. Se formeaza din aluat o minge, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la frigider o ora. (Reteta data de Părintele Iosif spune asa:Intindem o foaie de 1 cm grosime si decupam cu ajutorul formei de covrigei sau al unui paharel covrigi mici, rotunzi) . Eu am rupt aluat și am făcut ca un cordon, apoi am tăiat bucatele pe care le am unit ca un cerc. Ii punem intr-o tava unsa cu ulei, ii stropim cu putina apa si ii coacem in jur de 20 de minute la 120 grade Celsius.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu