Chec pufos cu cacao
Chec pufos cu cacao sau checul de duminica. Checul pufos cu cacao este unul dintre deserturile preferate ale copilăriei. Prăjitura care îți amintește de mama, care in fiecare sâmbătă sau duminica ne facea (pentru mine și fratele meu) și mai face și acum (pentru nepoți, băieții mei) ceva dulce
Ingrediente
8 ouă
2 căni zahăr (cană de 250 ml)
2 căni făină
8 linguri ulei
8 linguri lapte
2 capsulede vanilie
o linguriţă praf de copt
coajă rasă de lămâie
5o gr migdale măcinate
2 linguri cacao
un praf de sare
Mod de preparare
Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi batem albuşurile cu un praf de sare până obţinem o spumă tare. Adăugăm treptat zahărul şi vanilie şi mixam până se topește. Batem gălbenuşurile cu uleiul pus ca la maioneza, adăugăm laptele şi coaja de lămâie. Încorporăm gălbenuşurile în albuşuri, amestecând uşor cu o spatulă de jos în sus.
Adăugăm treptat făina cernută şi amestecată cu praful de copt și migdalele măcinate . Tapetăm două tăvi rotunde cu hârtie de copt, punem compoziţia şi oprim 5-6 linguri în vas, peste care adăugăm cele două linguri cu cacao şi amestecăm până se omogenizează.
Adăugăm compoziţia de cacao astfel obţinută în tăvi peste compoziţia de chec şi facem diferite forme cu furculiţa. Dăm tăvile la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru cca 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu