Urda
Buna ziua , bunica avea oi și făcea mereu brânză, cas, urda.
Eu nu am oi, dar urda fac mereu că mi place foarte mult. Acum am facut cu lapte de vaca. Aceasi rețetă un pic modificata
Gustoasa și delicioasa urda (anthothiro) de casă. Cu 3 ingrediente simple.
Ingrediente
1 litru lapte gras
240 ml lapte acru
3 linguri zeama lămâie
2 linguri de smântână
Termometru
Tifon
Mod de preparare
Într-o cratiță, încălziți laptele la temperatura scăzută, amestecând continuu până când ajunge la 80 de grade Celsius. (Dacă nu aveți un termometru, veți înțelege acest lucru când laptele începe să se spumeze).
De îndată ce atinge temperatura dorită, se adaugă laptele acru, , smântână, lămâia, opriți focul, amestecați ușor și lăsați timp de 10 minute.
Luăm un tifon(ca o plasă cu găuri foarte mici) și o punem într-un bol și se toarnă în conținutul de lapte. Lăsați-l timp de încă 5 minute.
Cu o cârpă sau un fir, legăm tifonul (astfel încât să închidem urda într-un spațiu destul de mic).
Agățăm tifonul cu urdaintr un cui și punem dedesubt un bol sau o oala pentru a se scurge.
Lăsați o ora și apoi scoateți urda și serviți simpla,cu sare sau o puteți folosi la tarte , clătite și multe altele.
Pofta buna.
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu