Înghețată cu iaurt și fructe
Înghețată de cas aeste unul dintre deserturile cu cel mai scăzut aport caloric. Cu o singură condiţie spun medicii nutriţionişti: îngheţata trebuie să conţină cât mai puţine ingrediente.
Înghețată de casa poate deveni desertul preferat al celor mici, mai ales în perioada caniculară.
Ingrediente:
500 Gr de iaurt grecesc 2% grăsime
1/2 lingura zeama de lămâie
250 Gr de fructe de pădure
Ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
trebuie, în primul rând, să spălaţi foarte bine fructe. Apoi, după ce le-aţi lăsat la scurt vreo câteva minute băgaţi-le în blender şi mărunţiţi-le. După aceea amestecaţi iaurtul cu pasta de fructe obţinute. Apoi, puneţi amestecul obţinut în forme pentru inghetata şi bagaţi-le la congelator. După câteva ore ,topim ciocolata pe baie de aburi și punem fiecare inghetata , apoi lăsăm la congelator până în momentul servirii.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!
***** Tips
Iaurtul pentru inghetata trebuie să fie cât mai cremos. Pentru ca îngheţata să aibă un conţinut caloric scăzut, este recomandat să optaţi pentru iaurt natural, fără fructe.
Comentarii
Trimiteți un comentariu