Cornuri din aluat de cartofi și susan
Bună ziua
În afară de pâine, din aluatul cu cartofi se pot prepara şi cornuleţe pufoase. Le poţi servi simple sau, dacă scoţi zahărul din compoziţie, cu o umplutură de şuncă sau de brânză sărată.
Ingrediente
300 ml lapte
100 gr zahăr
8 linguri unt
100 gr cartofi fierţi pasaţi
1 praf de sare
2 ouă
½ lingură drojdie uscată
700 gr făină
2 linguri unt, pentru uns
Susan
1/2lingurita de ghimbir praf
Mod de preparare
Încălzeşti laptele, apoi îl dai deoparte şi adaugi zahărul, 6 linguri unt topit, ghimbir , cartofii pasaţi şi sarea. Încorporezi drojdia şi ouăle şi omogenizezi.
Cerni făina, adaugi peste ea compoziţia de lapte şi frămânţi până când obţii un aluat uşor moale. Îl laşi la crescut o oră, apoi îl împărți în părți egale .
Eu i am împletit în trei și i am unit în cerc. aşezi cornuleţele într-o tavă tapetată, apoi le ungi cu unt și presari susan şi le ţii la cuptor până când se rumenesc.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!
Comentarii
Trimiteți un comentariu