Budinca cu sparanghel și cartofi
Daca sparanghelul este mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, da-i o sansa acestei legume verzi si prepara budinca de sparanghel.Eu am in gradina , este sălbatic și cu un gust deosebit.
Vei iubi aceasta reteta daca inveti sa o prepari ca la carte.
Ingrediente:
1 kg sparanghel,
50-70 de unt,
2 linguri de faina,
2 cesti de lapte,
4 oua.
Apa
Sare
Piper
4 cartofi
Mod de preparare:
Curățăm cartofi și îi punem sa fiarbă în apă cu sare
Se curata sparanghelul si se fierbe.
Se scurge de apa si dupa ce s-a mai racorit se taie varfurile care se pastreaza separat la cald, iar restul se taie marunt, tragand cu cutitul peste fiecare fir, asa ca sa se inlature cat mai mult din partea fibroasa.
Separat se face un sos bine legat din unt si faina, caare se stinge cu lapte.
Se freaca untul spuma, se amesteca cu sosul de faina, se adauga ouale puse pe rand, sparanghelul tocat și cartofii fierți și pasati. Se unge bine cu unt o forma de budinca, se toarna compozitia, se acopera si se fierbe intr-alt vas cu apa, la cuptor, o ora.
Cand este gata, se rastoarna si imprejur se pun varfurile de sparanghel pastrate la cald .
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!
Comentarii
Trimiteți un comentariu