Chec cu pere





Pentru o gustare şi un desert în familie, această reţetă este mai mult decât potrivită!
Pentru ca aveam pere și nu le mai manca nimeni m am gândit sa le folosesc în aceasta reteta
Ingrediente
250 gr zahăr
250 gr făină
3-4 pere
5 ouă
125 gr unt topit
1 lămâie
1 praf de sare
2 vanilii
1/2 linguriță ghimbir
Zahar pudra
Mod de preparare:
Speli perele, le cureţi de coajă, le tai în patru, le cureţi de seminţe şi le tai cubuleţe. Le stropeşti cu zeamă de lămâie ca să nu oxideze. Separi gălbenuşul a patru ouă de albuş. Freci spumă gălbenuşurile şi oul întreg cu zahărul, adaugi coaja de lămâie, untul topit, dar nu fierbinte, apoi treptat făina.
Mixezi bine până când aluatul este omogen. Baţi spumă ca pentru bezea albuşurile cu un praf de sare şi le încorporezi uşor în compoziţia de gălbenuşuri, amestecând de jos în sus. Torni într-o formă de rotunda  unsă şi tapetată un sfert din aluat, pui cubuleţele de pere scurse, torni restul compoziţiei şi coci în cuptorul încins circa 50 de minute la foc mic.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.

Comentarii

Postări populare