Mazăre cu morcovi cartofi și vinete
Mâncare de mazăre cu cartofi morcovi și vinete
În zilele de post, prepară această mâncare de mazăre cu cartofi şi toată familia se va reuni la masă.
Din gradina asta vara am avut mazăre , vinete și morcov, m am gândit să le pun le fie puțin și apoi să le pun in congelator. Pentru zile cînd rămân în pana de idei , dar se poate face și cu ingrediente proaspete
Ingrediente
1 borcan mazăre
500 gr cartofi roşii
2 cepe
2 morcovi
½ rădăcină ţelină
50 ml ulei
200 ml bulion
2 linguri pastă de ardei
sare
piper
verdeaţă, după gust
2 vinete
1 cana apa
Mod de preparare
Asta în cazul în care faceți cu ingrediente proaspete
Tăiem vinetele
Tai ceapa mărunt şi o căleşti în uleiul încins cu un praf de sare. Când devine sticloasă adaugi morcovii şi ţelina mărunţite. După 5 minute pui cartofii făcuţi cubuleţe, vinetele pasta de ardei, 1 cană cu apă şi laşi să fiarbă până când cartofii încep să se înmoaie. Pui mazărea scursă şi bulionul, potriveşti gustul de sare şi piper, presară puţină verdeaţă şi mai laşi încă 10 minute.
Aici aveți rețetă cu ingrediente congelate.
Eu le am fiert înainte de a lucra pune in congelator.
Le am pus direct din punga in oala, cu 2 căni de apă , ulei ,pasta de tomate și ardei ,și le am fiert 40 de minute .
Comentarii
Trimiteți un comentariu