Sufleu cu cașcaval grisine și stafide
Bună ziua , sigur ți au rămas multe după sărbători brânză , cașcaval și alte .
Ce faci cu ele ?????
Un sufleu gustos și ușor de făcut. Aceasta rețetă face parte din categoria "nimic nu se aruncă totul se mănâncă"
Ingrediente
40 gr unt
1 lingura faina
250 ml lapte
4 ouă
400 Gr cașcaval ( Gouda, edam, kaseri, kefalotiri, kefalograviera)
sare
piper
Șuncă de pui/curcan
Bacon fara gluten ( de vițel )
Stafide
Grisine
unt pentru formă
Mod de preparare
Separam ouăle
Se pune untul la topit, după care se adaugă făina şi se amestecă energic, timp de un minut.
Se toarnă laptele puţin câte puţin, amestecând continuu. Se lasă să fiarbă cam trei minute, după care se ia de pe foc şi se adaugă caşcavalul, sarea şi piperul. Tăiem șuncă și bacon și adaugăm peste compizitie.
Se încorporează gălbenuşurile unul câte unul, omogenizându-se bine.
Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, după care se încorporează în compoziţia de mai sus, amestecând uşor.
Se unge forma cu unt şi se toarnă compoziţia.
Adaugăm stafide și grisine rupte.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade .
Se dau la cuptor pentru 30 de minute, până capătă o culoare aurie.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu