Chec cu marmelada
Chec cu marmelada
Cînd ai un print care vrea și el ceva dulce mai mama, ce faci , te apuci de treabă ,că el nu tine dieta sa știi, așa că da i bice și fă i chec baiatului
Ingrediente:
1/2 kg marmeladă
2 linguri lapte sau apă
2 linguri ulei
220 gr făină
2 linguriţe rase bicarbonat
2 linguri rom
vanilie
150 gr nuci
2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ)
ulei pentru uns forma
Mod de preparare:
Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă) până se face ca o cremă. Se adaugă uleiul, făina, bicarbonatul, vanilia şi rom după gust.
Când pasta este bine amestecată, se adaugă 150 gr nuci tăiate în lung, precum şi 1-2 Iinguri de fructe zaharisite (sau din dulceaţă) tăiate mărunt şi puse mai întâi la macerat cu puţin rom.
Se unge o formă rotundă cu unt sau cu ulei, se presară făina şi se toarnă compoziţia.
Se coace la foc potrivit (mai mult moale) circa o oră. Se încearcă cu un pai (dacă s-a copt nu se lipeşte miezul). Şi către sfârşit, dacă este necesar, se acoperă cu o hârtie. Când este coaptă se răstoarnă şi după ce s-a răcit complet, de preferinţă a doua zi, se taie felii. Pofta buna Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu