Salata cu cartofi și mortadella

După atâta mâncare de la paste , carne oua, cozonaci , ciocolata și alte bunătăți tradiționale am zis sa fac ceva ușor, am avut ajutor un print mic și hai sa vedem Ingrediente 6-8 cartofi sare piper 3 ouă 1 lingurita muştar ulei 200 gr şuncă de curcan sau de pui sau mortadela 1 morcov Pătrunjel Mod de preparare Se spală cartofii şi se pun la fiert, cu coajă cu tot, împreună cu morcovul curatat , într-o oală cu apă şi cu sare. Se pune şi un ou să fiarbă câteva minute, atât cât să fie tare pentru prepararea maionezei. După ce s-au fiert cartofii, se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe şi se pun într-un bol,apoi tăiem și morcocul Separat, în alt bol, se pun gălbenuşurile crude şi gălbenuşul fiert, dat prin răzătoare, puţină sare şi piper, o linguriţă de muştar. După ce s-au omogenizat, se pune câte puţin ulei şi se amestecă încontinuu până se face maioneza. Se taie şunca bucăţele foarte subţirise amestecă cu celelalte ingrediente. La final se adaugă maioneza amestecându-se bine. Punem deasupra maioneza și decoram cu pătrunjel Pofta buna Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!

Comentarii

Postări populare