Salata cu cartofi și mortadella
După atâta mâncare de la paste , carne oua, cozonaci , ciocolata și alte bunătăți tradiționale am zis sa fac ceva ușor, am avut ajutor un print mic și hai sa vedem
Ingrediente
6-8 cartofi
sare
piper
3 ouă
1 lingurita muştar
ulei
200 gr şuncă de curcan sau de pui sau mortadela
1 morcov
Pătrunjel
Mod de preparare
Se spală cartofii şi se pun la fiert, cu coajă cu tot, împreună cu morcovul curatat , într-o oală cu apă şi cu sare. Se pune şi un ou să fiarbă câteva minute, atât cât să fie tare pentru prepararea maionezei.
După ce s-au fiert cartofii, se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe şi se pun într-un bol,apoi tăiem și morcocul
Separat, în alt bol, se pun gălbenuşurile crude şi gălbenuşul fiert, dat prin răzătoare, puţină sare şi piper, o linguriţă de muştar. După ce s-au omogenizat, se pune câte puţin ulei şi se amestecă încontinuu până se face maioneza.
Se taie şunca bucăţele foarte subţirise amestecă cu celelalte ingrediente. La final se adaugă maioneza amestecându-se bine.
Punem deasupra maioneza și decoram cu pătrunjel
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu