Drob in prapur de miel
Drobul pentru sărbători se poate face fie ca un chec, fie ca o tobă, în prapure. Uite cum poţi face şi tu acasă drob în prapure, ca la bunici.Dar fara a fierbe măruntaiele, așa l am făcut eu de data aceasta și a fost super, a mâncat și print care e foarte mofturos. De acum așa îl voi face.
Ingrediente
măruntaiele unui miel ( 1/2 ficat, inima 1 plămân)
Carne de miel slabă
1 felie carne de vițel
1 prapure
2 linguri oţet
2 cepe
5 ouă
1 felie pâine
50 ml lapte
verdeaţă după gust
1 lingura ulei
sare şi piper
Mod de preparare
Spălăm bine carnea și măruntaiele
Tocam măruntaiele ,carnea de miel și de vițel în mașină de tocat carne
Prapurele se pune în apa rece cu oţet. Punem ceapa , marar și pătrunjel in blender și le amestecam bine. Punem compoziția peste carne
Se potriveste gustul de sare si piper si se adauga ouale și painea înmuiată în lapte.Toate ingredientele se amesteca bine pâna la omogenizarea completa.
În tava unsa cu ulei se aşaza prapurele bine scurs, iar marginile se lasa sa depaseasca tava. Se pune amestecul dat prin masina de tocat, se niveleaza si se acopera cu prapurele.
Se da tava la cuptor pentru 80 de minute la 170 de grade Drobul se lasa sa se raceasca în tava.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu