Prăjitură rasturnata cu mersi caramelizate
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate
Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu mere și ești în căutarea unei rețete simple și delicioase, trebuie sa încercați aceasta reteta
Merele sunt perfecte pentru a le include în diverse deserturi, de la plăcinte, la tarte, ștrudele, diverse prăjituri și torturi
Printre cele mai simple rețete de prăjituri cu fructe, dar în același timp și delicioase, se numără rețetele de prăjituri cu mere. Merele sunt fructele cele mai populare, pentru că le găsim în piață în toate sezoanele. Sunt perfecte pentru a le include în diverse deserturi, de la plăcinte, la tarte, ștrudele, diverse prăjituri și torturi.
Ingrediente
Pentru stratul de mere caramelizate:
3 mere mari
100 gr zahăr
50 gr unt
sucul de la 1/2 lămâie
Pentru blat:
4 ouă
150 gr zahăr
150 gr unt
150 ml lapte
500 gr făină care creste singura
1 praf de sare
5 vanilii
Mod de preparare
Pregatim ingrediente.
Începe cu pregătirea merelor deoarece acest proces ocupă puțin mai mult timp decât pregătirea blatului. Spală bine merele și feliază-le mai grosier, în felii de aproximativ 1 centimetru grosime. Apoi îndepărtează cotoarele. Dacă ai un dispozitiv special de îndepărtat cotoare, îl poți folosi cu încredere. La final, stropește feliile de mere cu suc proaspăt de lămâie pentru a nu oxida.
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Sparge ouăle în bolul mixerului, adaugă sarea și zahărul și mixează-le până obții o compoziție spumoasă. Te oprești atunci când zahărul și sarea sunt topite, iar compoziția de ouă își mărește consistent volumul.
Adaugă pe rând, untul laptele și vanilia. Adaugam faina , treptat în compoziția de mai sus. Omogenizează bine compoziția.
Luam o formă rotundă, și tapetează-i interiorul cu puțin unt. Așază la baza acesteia feliile de mere, apoi punem zahar deasupra feliilor de mere , apoi întinde uniform compoziția pentru blat.
Coace prăjitura pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius sau până se rumenește bine la suprafață. Poți apela și la testul cu scobitoarea pentru siguranța coacerii prăjiturii. După coacere, răstoarnă prăjitura imediat pe platou, pentru a nu se întări sosul caramel pe pereții formei de copt. Lasă prăjitura cu mere să se răcească înainte de a o porționa.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu