Banoffee cu frisca si sos caramel
Prăjitura “Banoffee”, fara coacere, cu sos de caramel si friscă
Ingrediente pentru blat:
450 gr biscuiti simpli,
180 gr margarina ,
50 gr zahar pudra vanilat
Ingrediente pentru crema caramel:
120 gr unt cu 80% grasime,
100 gr zahar ,
1 cutie lapte condensat cu (40% grasime)
300 ml smântână pentru frisca
Mod de preparare:
Pregatim ingrediente.
Prepararea blatului. Pentru inceput biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie,apoi se transfera intr-un bol si peste ei se adauga untul topit si racit,apoi zaharul.
Se amesteca bine pana se obtine o pasta groasa ,usor nisipoasa. Se ia 2 forme rotunde si se intinde compozitia de biscuiti pe toata suprafata tavii inclusiv pe peretii laterali.Se niveleaza bine cu o lingura apoi se da forma la rece pentru circa 15-20 de minute.
Prepararea caramelului. Untul se topeste intr-o craticioara la foc mediu, apoi peste el se adauga zaharul si se reduce focul la nivelul cel mai mic. Se lasa pe foc mic la fiert sa se topeasca zaharul,timp in care se amesteca continuu. Cand zaharul incepe sa se caramelizeze se adauga lapte condensat, tinut la temperatura camerei. Se lasa la fiert si se amesteca continu pana incepe sa se ingroasa ca o crema,apoi se opreste focul. Vom obtine cam in 20 de minute un sos gros ca o smantana pe care il vom lasa sa se racoreasca pana ajunge la temperatura camerei.
Punem smântână pentru frisca in bol si mixam bine pentru 5 minute.
Asamblarea prajiturii.
Se scoate forma de la rece si se toarna caramelul
. Peste caramel punem frisca
Se decoreaza cu ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata. Poate fi servita imediat sau poate fi tinuta la rece pana la servire.
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu