Burger de legume


 

Va prezint un burger vegetarian usor de facut si pe care il puteti adapta la ce ingrediente aveti la indemana, in functie de sezon. Eu am pus in compozitie de data asta dovlecel, ceapa, naut si putin orez fiert dau se poate face cu orice legume calite si putina pasta de naut sau fasole boabe , care sa actioneze ca un liant intre legume.
Ingrediente
1 ceapa
1 dovlecel
1ceasca de naut fiert
1 ceasca orez fiert
ulei masline
Sare
piper proaspat macinat
patrunjel verde
2 - 3 linguri gris
Mod de preparare
Prepararea lui este foarte usoara, se maruntesc in viteza cu robotul sau cu o razatoare o ceapa mare alba si un dovlecel mare 250 grame ciuperci. Se calesc cu o lingura de ulei de masline, putina sare de mare si piper proaspat macinat timp de doar 3-4 minute.
Dupa cateva minute adaugam 2-3 linguri de pasta facut din naut fiert (care va fi ca un liant ) si se adauga apoi 2-3 linguri de orez fiert, alegeti un orez care se lipeste, este  mai simplu de folosit. 
La final am adăugat pătrunjel verde tocat si am amestecat.
Lasam compozitia 10 minute sa se odihneasca, apoi formam burgeri pe care ii trecem prin gris


 si ii punem in tigaia cu ulei incis si prajim pe ambele parti, se pit face si la cuptor sau pe gratar, eu i am facut prăjiți de data aceasta.
Dupa ce ii prajim scoatem pe o farfurie in care am pus hartie absorbanta pentru absorbirea surplusului de ulei. 


Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
 

Comentarii

Postări populare