Guguluf cu cacao


 

Guguluf cu cacao
Ingrediente
300 gr faina (000 sau tip 650)
200 gr unt/unt de cocos/o cana de ulei (200 ml)
250 gr zahar (4 linguri de zahar se pun deoparte pentru a amesteca cu cele 5 galbenusuri)
2 pliculete zahar vanilat
1 plic praf de copt (integreaza praful de copt in cantitatea de faina, cerne inainte de folosire)
250 ml lapte
5 linguri de cacao
5 oua mari
1/2 esenta rom/vanilie
Mod de preparare:
punem  laptele cu pudra de cacao intr-o cratita si amestecam
pune la foc mic cratita si adauga untul/uleiul, zaharul si zaharul vanilat (se amesteca cu lingura de lemn pentru a nu se lipi de cratita), dupa ce a dat in clocot, se pune vasul la rece in chiuveta umpluta cu apa rece
separat se bat albusurile spuma intr-un castron mare, se freaca cele 5 galbenusuri  cu 4 linguri de zahar si apoi se amesteca usor cu spuma de albusuri
se adauga in compozitia racita din cratita (de mai sus), se amesteca usor pana se omogenizeaza
peste compozitie se cerne treptat faina impreuna cu praful de copt si se amesteca usor toata compozitia
unge cu unt forma si toarna compozitia in forma
pune la copt in cuptorul electric preincalzit la 180 °C sau in cuptorul cu gaz la putere medie pentru aproximativ 30 min.
verifica cu o scobitoare daca este gata (sa nu se lipeasca blatul de scobitoare)
dupa ce s-a racit un pic, scoate prajitura din forma lasa la racit
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare