Pariziene cu branza sarata
Pariziene cu branza sarata
Ingrediente aluat:
1 kg faina alba
2 pliculete drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 oua + 1 galbenus
160 gr unt topit
500 ml de lapte caldut
sare
2 galbenusuri + 2 lingura de lapte (pentru uns)
Umplutura:
500 gr branza feta
4-5 linguri smantana
2 oua
150 gr urda
Zahar pentru deasupra
Mod de pregatire:
Se prepara aluatul:
Intr-un bol se cerne faina si se adauga o lingurita de sare. In centru se face un cuib unde drojdia se pune cu putin lapte cald, o lingurita de zahar si 2-3 linguri de faina. Cand plamadeala a crescut, se amesteca cu ouale si galbenusul batut cu o furculita, restul de faina, untul topit in laptele caldut si se framanta pana nu se mai lipeste de maini. Dupa framantat se presara deasupra faina si se lasa vasul la dospit cca. 1-2 ore, acoperit cu un servet de bucatarie curat pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura:
Intr-un bol se amesteca brânză, urda si smântână apoi se adauga ouale batute si se amestecă bine. .
Se intinde aluatul pe o masa fainata si se imparte in 4 parti egale . Se intinde fiecare parte, la un capat se taie fasii cu un cutit, punem umplutura pana la partea taiata, intindem bine umplutura apoi rulam. Partea cu fasiile taiate trebuie sa fie deasupra . Se aseaza in tava de cuptor si se unge cu un galbenus diluat cu lapte. Se presara zahar
Se da la cuptorul incins la 180 °C pentru 40-45 de minute.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu