Gem de mere 2
Gem de mere
Toamna este cel mai bogat anotimp cu fructe si legume, si timpul pentru a face gemuri si dulcețuri. Am adunat mere si am zis sa fac gem
Ingrediente
3 kg mere
1 kg zahăr
Zeama de la o lamaie
3 vanilii
1 lingurita scorțișoară
250 ml apa
Mod de preparare
Curatam merele si le taiem cubulete.
Punem in cratita in care le vom fierbe, adaugam zeama de lămâie si zahar si amestecam cu o spatulă. Acoperim cu capac si lasam toata noaptea.
Merele si au lasat sirop. Apoi adaugam apa cat sa acopere merele, adaugam vanilia si scorțișoară, punem sa fiarba la foc mediu amestecand din cind in cind. Eu am fiert aproape 1 ora.
Am spalat borcanele, am fiert capacele, am pus o tava de inox pe masa am pus borcanele si apoi am pus gemul de mere fierbinte. Am pus capacele am infiletat bine si le am intors. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Apoi depozitam in camara.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu