Dulceață de gutui


 

Este sezonul lor al gutuilor si iat o rețetă de dulceta care este foarte delicioasă si aromata
Ingrediente
3 kg gutui
2 kg zahăr;
2 litri de apă;
2 lămâi
Migdale
Mod de preparare
Gutuile se spală foarte bine pentru a îndepărta puful. Jumătate din gutui Se taie în felii, după care fiecare felie este tăiată în fâșii mici, iar jumătate de gutui le tăiem în cubulețe.
După ce ai tăiat toate gutuile fasiute mici si cubulețele, punem doua vase,(intr un vas punem gutuile fasiute iar in celalalt gutuile cubulețe) pe aragaz si punem gutuile împreună cu apa, zahărul și zeama de la lămâie, iar amestecul se lasă la fiert, la foc mediu, se lasă la fiert pentru o oră, până când observi că apa se evaporă parțial, iar lichidul începe să devină lipicios și gutuile prin culoarea portocaliu.  Punem migdalele in dulceata de gutui cubulețe. După ce a fiert, dulceața de gutui se pune în borcanele curate și sterilizate și se lasă să se răcească în mod natural. Dulceața de gutui este gata!
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare