Placinta cu mere


 

Placinta cu mere
Pentru ca tot mai avem in gradina mere am zis sa fac si o placinta, cu aluat dospit care este foart usor de facut si foarte gustoasa
Ingrediente
1 kg faina
300 -400 ml apa calduta
150 ml ulei
100 g zahar +cateva linguri pentru umplutura (putem folosi alb sau brun)
2 pliculete drojdie uscata
coaja rasa de lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
pentru umplutură
1 kg mere 
5 linguri zahar
1 lingura coniac
1 lingura scorțișoară
Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul. Framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si obtinem o coca neteda, nelipicioasa, buna de modelat.
Lasam aluatul, acoperit, la dospit o jumatate de ora.
Merele se spala (cine doreste, le poate curate de coaja) si se dau pe răzătoarea, se pun apoi cu zahar sa se caleasca .Adaugam coniacul si scorțișoară si amestecam bine. Lasam sa se raceasca. Impartim aluatul in 4 parti egale.
Întindem fiecare parte de aluat pe masa si punem mere și rulam frumos.
Mai lasam placinta   sa cresca 10-15 minute, ungem cu ulei, apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 30-35 minute, pana se rumeneste frumos.




Comentarii

Postări populare