Ștrudele cu mere
Buna tuturor
Credeati ca daca e post nu ne putem bucura de dulciuri și mai ales de niste ștrudele pufoase . Postul nu mai e o problema, deoarece putem face multe retete, iata una dintre ele
Strudel cu mere
Ingrediente pentru aluat
1 kg faina
300 - 400 ml apa calduta
150 ml ulei
100 gr zahar (putem folosi alb sau brun)
1 plic drojdie uscata
coaja rasa de lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru coleașă
1 cana ulei
Faina cat cuprinde
Pentru umplutura
1 kg mere
100 gr zahar
1 lingurita scorțișoară
3 vanilii
Zeama de la o lămâie
2 linguri apa fierbinte și 1 lingura miere pentru uns
Mod de preparare
Amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul. Framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si obtinem o coca neteda, nelipicioasa, buna de modelat.
Întindem acest aluat și punem deasupra coleașă făcută din ulei și faina , apoi rulam
Lasam aluatul, acoperit, la dospit o jumatate de ora.
Merele se spala (cine doreste, le poate curata de coaja) si se dau pe răzătoarea, se pun apoi cu zahar sa se caleasca, dupa 5 minute adaugam zahar, scorțișoară vanilia si zeama de lamaie.
Tăiem aluatul în 4 bucăți și intindem fiecare bucata , pe fiecare aluat punem mere și rulam frumos
Mai lasam ștrudelele sa cresca 10-15 minute, ungem cu ulei, apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 30-35 minute, pana se rumeneste frumos.
După ce le am scos din cuptor asa fierbinti se ung cu miere (1 lingura de miere dizolvata in 2 linguri apa).
Lasam sa se raceasca, apoi taiem.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu