Porridge


 

Ovazul e o sursa excelenta de mangan, fosfor si magneziu, asta pe langa o multime de alte vitamine si minerale. Datorita continutului optim de carbohidrati, proteine, fibre si alti nutrienti, ovazul poate fi considerat un superaliment! Contine si antioxidanti si are proprietati ce favorizeaza slabitul sau mentinerea unei greutati optime, reduce colesterolul si tine sub control nivelul glicemiei, datorita continutului bogat de fibre.
Porridge-ul este de fapt o fiertura de ovaz si este probabil cea mai sanatoasa varianta de mic dejun din intreaga lume. In plus, prin cateva trucuri, poate deveni si una dintre cele mai delicioase gustari pe care le-ai preparat vreodata in mai putin de 5 minute.
Ingrediente
50 gr fulgi de ovaz
250-300 ml lapte
Optiuni de servire:
fructe uscate, seminte, nuci, etc
fructe proaspete sau din compot
scortisoara
Mod de preparare
Pui la fiert ovazul cu laptele si amesteci pana cand ovazul se umfla si se formeaza un terci consistent. 

Apoi adaugi scortisoara 

 Lasi apoi porridge-ul sa se raceasca putin si adaugi banana si nuci in cazul meu.


Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare