Placinta cu kaseri sau κασεροπιτα
Placinta cu kaseri (κασεροπιτα), este o plavinta cu 3 feluri de cascaval
Ingrediente
Aluat
200 gr unt Pilos cu 82% grasime
1pliculet (7 gr) drojdie uscata
1 ou
cca 200 ml apa calduta
cca 600 gr faina
sare
Umplutura
300 gr cașcaval
185 gr kaseri
100 gr gouda
3 oua
Mod de preparare
Aluat :
Intr-un castron incapator, punem faina, in mijloc drojdia uscata, adaugam 50 ml apa calduta si amestecam cu putina faina, lasam 10 min apoi adaugam untul moale si ou, presaram sare si incepem sa framantam, adaugand restul de apa calduta. Framantam bine, apoi lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura.
Umplutura:
Intr-un castron, radem cascaval,, gouda si kaseri (eu le iau gata rase) , adaugam oaule si amestecam bine pana obtinem o umplutura omogena.
Tapetam o tava cu hartie de copt, impartim aluatul in doua, o parte o intindem in tava, partea a doua o impartim din nou in doua si intindem doua foi. Peste foaia din tava intindem jumatate din umplutura, nivelam, asezam foaia a doua si intepam cu furculita, apoi intindem restul de umplutura si deasupra asezam ultima foaie, o intepam cu furculita.
Bagam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii..
Se scoate tava din cuptor si se lasa cca 15 min, apoi cu ajutorul unui cutit zimtat, o portionam.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu