Paine cu unt si kefir
Buna dimineața
Paine cu unt si kefir este o reteta de paine care mie personal imi place foarte mult.
Se consideră că pâinea fără drojdie este mult mai gustoasă, fiind mai sățioasă și rămânând proaspătă mai mult timp. Un alt avantaj al acestei rețete de aluat pe bază de kefir este faptul că nu trebuie să așteptați să dospească, doar îl frământați și dați pâinea la cuptor.
Crustă crocantă, miez pufos și aromă nemaipomenită! Cea mai gustoasă pâine este cea pregătită în casă!
Ingrediente
2 pahare de făină de orez
½ linguriță de sare;
1 pahar de kefir
½ linguriță de zahăr;
½ linguriță de bicarbonat de sodiu;
1/3 pahar de unt topit
3 linguri smântână fermentată.
Ulei pentru uns masa de lucru, tava
Mod de preparare
Cerneți făina și adăugați sare.
Amestecați bine kefirul cu zahăr și bicarbonat.
Turnați kefirul spumos în vasul cu făină, apoi turnați untul topit și amestecați aluatul cu lingura.
Ungeți bine mâna cu ulei și frământați aluatul, apoi ungeți suprafața de lucru la fel cu ulei, transferați aluatul și continuați să-l frământați, până devine moale și elastic.
Modelați pâinea, o așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Înmuiați dosul lingurii în smântână și ungeți suprafața pâinii cu un strat subțire. Faceți incizii oblice cu cuțitul ascuțit și coaceți pâinea la cuptorul preîncălzit până la 180-200°С timp de aproximativ 30 de minute.
Scoateți pâinea din cuptor și o lăsați să se răcească complet pe grătar.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu