Salata a la russe de post


 

Vrei salata a la russe dar tii post, uite aici o reteta simpla si foarte gustoasa.
Încercati aceasta reteta si o sa o faceti mereu.
Ingrediente
Pentru salata
1 kg cartofi,
3 morcovi,
1 pastarnac
1 telina mica,
200 gr mazare la cutie ,
Apa
4 castraveti in otet,
2 gogosari in otet
Pentru maioneza
1 cartof fiert
50 ml ulei,
sare,
piper,
1 lingura mustar
Zeama de la o lămâie
Pentru  decor
Masline
Frunze de pătrunjel
Mod de preparare
Se curata morcovii, telina, pastarnacul, cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Mazarea se scurge de apa si o punem la fiert separat pentru 5 minute. Dupa ce sunt fierte, legumele se toaca cubulete si se pun intr-un vas, pastram un cartof pentru maioneza .
Maioneza: Cartoful fiert l-am pasat in blender impreuna cu mustarul si un praf de sare , dupa care am adaugat treptat uleiul ,alternativ cu zeama de lamaie.
Se toaca marunt castravetii si gogosarii si se pun intr-o strecuratoare la scurs. Se amesteca legumele fierte, scurse si tocate ,se asezoneaza cu sare , piper si maioneza pregatita.
Se orneaza dupa preferinta.
Noi am ornat cu masline si frunze de pătrunjel.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.

Comentarii

Postări populare