Prajitura Magura dulcele copilariei

Prăjitura măgura, era preferata mea in copilarie, dar nu am avut reteta pana acum sa o fac, am cautat reteta si dupa multe cautari am gasit.
Tanti Mimi multumesc pebtru reteta
Ingrediente pentru blat
6 oua
160 gr de zahar
160 gr faina
1 plic praf de copt
40 ml ulei
30 ml apa
1 praf de sare (pentru albusuri)
1-2 linguri cacao
1 esenta rom
1esenta vanilie
Ingrediente pentru crema
250 ml smantana pentru frisca
250 gr ciocolata (am folosit 100 gr ciocolata dark si 150 gr ciocolata cu lapte)
Pentru ornat deasupra
200 g ciocolata cu lapte
150 ml smantana lichida
Pasta de zahar 

Mini ciocolata sau bomboane 

Mod de preparare
La aceasta prajitura prima oara vom pregati crema. Adica incalzim pe foc smantana pentru frisca (fara a fierbe), apoi adaugam ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam rapid pana la topirea completa a ciocolatei.
Lasam apoi la frigider (de preferat peste noapte). Daca nu reusiti sa lasati crema la frigider atat de mult timp, lasati macar cateva ore, cel putin 4. Apoi cand crema este intarita, mixati-o putin, cat sa capete consistenta de crema.
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri.
Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi turnam apa, putin cate putin. Spre final, presaram zaharul si mixam pana cand spuma de albusuri ramane pe tel.
Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o spatula de silicon.
Presaram si faina amestecata cu praful de copt, esentele rom si vanilia si cacao. Omogenizam cu o paleta de silicon.
Turnam compozitia intr-o forma tapeta cu hartie de copt
Lasam la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute, pana trece testul scobitorii.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem de pe hartia de copt si taiem blatul racit pe jumatate.
Adaugam crema intre jumatatile de blat, apoi portionam prajitura in bucati dreptunghiulare
Pentru glazura topim ciocolata cu lapte in smantana incalzita pana la dizolvarea completa a ciocolatei, apoi glazuram fiecare bucata de prajitura in parte. Pentru partile laterale ale prajiturii, am folosit pensula de silicon.


Apoi o decoram cu pasta de zahar. 






Asa arata decorata 



Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 



 

Comentarii

Postări populare