Panettone cu ciocolata

Panettone este un produs de panificație, similar cozonacului, specific bucătăriei italiene. În mod tradițional, acesta conține stafide și alte fructe confiate. În general, panettone se consumă în perioada sărbătorilor (de Crăciun)
Ingrediente
Panettone
600 gr făină
1 cub drojdie proaspătă de bere
250 ml lapte caldut
175 gr zahăr
1 pachet zahăr vanilat
6 gălbenuşuri
200 gr unt
Coaja rasa de la 2  portocale
40 ml coniac
Un varf de cutit de sare
100 gr Fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Se dizolvă în laptele călduţ drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr. Se acoperă şi se lasă într-un loc cald, 10 minute. Gălbenuşurile se bat cu un praf de sare, restul de zahăr şi zahărul vanilat. Intr un bol amestecam coaja rasa de portocale, fulgii de ciocolata coniacul.
Se frământă un aluat din făină, laptele cu drojdia, untul frecat spumă, gălbenuşurile bătute cu zahărul. Se frământă energic, până se desprinde uşor de pe vas. Se acoperă şi se pune la dospit într-un loc cald. Se lasă să crească până îşi dublează volumul.
Tava de copt se unge cu unt şi se tapetează pe lateral cu hârtie de copt, tăiată după circumferinţa tăvii şi lată de 15 cm.
Dupa ce aluat a crescut adaugam compozitia de ciocolata coniac si coaja de portocalae şi se frământă din nou. Se pune apoi în tava pregătită cu hârtie de copt şi se lasă din nou la dospit 10-15 minute. Se coace în cuptorul încins, la foc mic(eu l am copt a 160 de grade) aproximativ o oră şi jumătate. După o oră se acoperă cu folie din aluminiu să nu se ardă deasupra. Se lasă să se răcească în formă.



Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 



 

Comentarii

Postări populare